22.6.14

Keputusan Perlawanan Piala Dunia 2014 German vs Ghana

Keputusan Perlawanan Piala Dunia 2014 German vs Ghana

German vs Ghana
Pada separuh masa pertama kedudukan kekal 0-0. Perlawanan semakin sengit pada babak separuh masa kedua apabila German membuka tirai perlawanan melalui Gotze pada minit ke 51. Selang 4 minit kemudian Ghana bangkit bagi menyamakan kedudukan menerusi tandukan padu A.Ayew.

Perlawanan semakin bertenaga di Stadium Castelao Fortaleza Brazil apabila Ghana sekali lagi menjaringkan gol pada minit ke 63 menerusi A.Gyan. Namun keselesaan Ghana digugat semula dengan jaringan persamaan oleh penyerang German, Klose pada minit ke 71.

Keputusan Perlawanan Piala Dunia 2014 German vs Ghana


Keputusan penuh perlawanan piala dunia 2014 bagi kumpulan G antara German vs Ghana 2-2




Kongsikan artikel : Keputusan Perlawanan Piala Dunia 2014 German vs Ghana

Fb Komen
6 Comments

6 comments di Keputusan Perlawanan Piala Dunia 2014 German vs Ghana

  1. X sangka boleh seri pulak yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal... Maknanya ghana lebih hebat dari spain lah ye...

      Delete
  2. Tahniah utk Ghana dan Jerman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok game semalam ye... Laju cara dorg main

      Delete
  3. Hai abam potia :) lama tak singgah sini.. rindu.. Waktu bola nie start aida pun start jugak, start tidur. hehe.. lemah betul tang bola dunia nie.

    ReplyDelete

Peringatan : Sebarang komen yang meninggalkan Link kemana-mana website/blog akan di padam.