4.8.13

Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013
Lazada Malaysia


Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku

Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku

Tema sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 56 tahun ini (2013) adalah "Malaysia Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku". Tema yang lebih bersifat perpaduan dan berorientasikan kepada patriotik dan kesatuan negara bangsa ini dipilih bagi memberikan peringatan kepada rakyat akan kepentingan bersatu mempertahankan negara disamping mewujudkan kesedaran rasa sayang dan cintakan Negara.

Konsep Tema Hari Kebangsaan Ke 56

Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku. Selaras dengan pendekatan tema ini, konsep sambutan pada tahun ini akan lebih menjurus kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik, kedaulatan dan keselamatan Negara. Pengajaran insiden pencerobohan Lahad Datu dan Semporna (Ops Daulat) menjadi iktibar terbaik dalam memperbaiki teras utama dalam bidang ketenteraan.

Tema Malaysiaku Berdaulat Tanah Tumpahnya Darahku

Bedasarkan tema yang "Malaysiaku Berdaulat Tanah Tumpahnya Darahku" ini dapat kita simpulkan bahawa kebersatuan kita dan semangat kekitaan serta semangat cintakan tanah air yang tercinta ini perlu ada dalam setiap individu. Berdasarkan huraiaan di atas suka penulis menyarankan bahawa dalam menjaga kedaulatan dan keharmonian Negara kita Malaysia kita perlu bersatu padu dalam apa saja yang kita lakukan. Jangan di sebabkan pahaman politik kita berbeza kita menjadikan permasalahan itu sebagai satu tembok untuk kita terus bersatu padu.

Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku


Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke-56 dan Selamat hari Raya Aidilfitri. Daripada SilenceBlogz.

Penulis dan pemilik SilenceBlogz. Blog yang memaparkan tentang informasi, advertorial (review) dan Travel serta berminat dalam dunia Photography.
Email : potia49@gmail.com
Artikel : Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013



Kongsi Artikel ini :

Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

Tema Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

7 Komen:

Bagus tema kali ini kerana mengingatkan kita tentang asal usul kita..

selamat hari merdeka & selamat bercuti.. :)

bagus tema taun ni,, log pn canggih,, harap tk de la kontroversi macam tahun lepas,, amiin,, ps-sampai dua tempat follow g+ dye,, hehe

selamat menyambut hari raya aidilfitri dan hari kemerdekaan malaysia ke-56 tahun..

Haah eh, xsedar pun dah nak merdeka bulan ni

Selamat hari kemerdekaan Malaysia

selamat menyambut hari merdaka!